Tukikohtamme


Puattilupi


Kalmalahdella, matkailukeskus Unnukan, kylpylähotelli Vesi­leppiksen, Leppävirran vierasvenelaiturin ja valtatie 5:n välittömässä läheisyydessä sijaitseva rantamakasiini eli Puattilupi laitureineen toimi laajalti tunnettuna LePS:n tukikohtana aina vuodesta 1989 vuoteen 2016 saakka.

Leppävirran kunta päätti syksyllä 2015 purkaa heikko­kuntoiseksi rapistuneen kunnan omistuksessa olevan Puattilupin rakennuksen alkukesästä 2016 sekä samalla irtisanoi pitkäaikaisen vuokrasopimuksemme. Pursiseura neuvotteli pitkään kunnan kanssa rakennuksen säilyttämisestä ja Pohjois-Savon ely-keskuskin puuttui asiaan kehottamalla lausunnossaan kuntaa säilyttämään korjauskelpoisen perinnerakennuksen. Kunnan ja seuran välisissä neuvotteluissa ei päästy osapuolten kesken sopimukseen eikä LePS voinut ottaa rakennuksen korjauksesta aiheutuvaa taloudellista riskiä kannettavakseen. Puattilupin historiassa nähtiin siis uusi käänne seuran ollessa pakotettu luopumaan Puattilupin käytöstä.

Onneksi keväällä 2017 löytyi taho, joka otti rakennuksen vastuulleen ja aikoo kunnostaa siitä uittoperinnettä vaalivan museon. Seura tulee tekemään uuden omistajan kanssa yhteistyötä ja laituripaikat jäävät jäsenille vuokrattaviksi.

Vieraspaikkoja Puattilupin laiturissa ei ole, mutta läheisessä kunnan Unnukan vieraslaiturissa on maksuton päiväkäynti ja hyvät palvelut: septityhjennys ja juomavesi sekä suihku, pesukoneet, lounasravintola, kahvio ja tehtaanmyymälöitä. Aivan lähellä on monipuolinen huoltoasema ja päivittäistavaratalo, Mansikkaharjun leirintäalue palveluineen, hotellikylpylä Vesileppis, kunnan urheilualue ja hyvät lenkkipolut.


Korkeasaari


Seuramme saaritukikohta Korkeasaari sijaitsee heti Konnuksen kanavan "yläpuolella". Saaressa on kaksi laituria purje- ja matkaveneille, grillikatos, sauna uimalaitureineen, puuvajat, kuivakäymälät sekä soutuvene. Seuralla on soutuvene myös Konnuksella. Tukikohta on kaikkien jäsentemme käytössä vieraineen.

Saaren kivikkoiseen ja vaikeakulkuiseen maastoon on rakennettu tukevat pitkospuut eri kohteiden välille, joten liikkuminen jopa liikuntarajoitteisille on saaressa helppoa ja turvallista niin päivällä kuin syksyn pimeinä iltoinakin.

Seuran tukikohdista on lisää kuvia LePS arkistoalbumissa, albumista löydät myös viitteelliset ajo-ohjeet Korkeasaareen. Varo kivikkoa Kanasaaren eteläpuolella! Loppukesästä kivet näkyvät veden ollessa alhaalla, mutta ne ovat pinnan alla alkukesällä. Turvallisin ja ensikertalaisille suositeltavin reitti tukikohtaamme kulkee Korkeasaaren pohjois­puolitse, eteläistä reittiä suositellaan käytettäväksi varsinkin köliveneillä vain vesistön hyvin tuntevan seuralaisen opastuksella.

Tervetuloa myös kaikki Vuoksen vesistön pursiseuralaiset Korkea­saareen. Jäsenet seuroista, joiden kanssa olemme vaihtaneet tukikohta-avaimia, käykää vapaasti saunomassa.

Seuran pursilippu tai viiri ovat hyviä tunnuksia, mutta varaudu kysyttäessä esittämään myös dokumentti jäsenyydestäsi. Saunalla ja grillikatoksella on ohjeita vierailijoille, ellei isäntäseuran jäseniä ole paikalla opastamassa. Kiitokset saunamaksusta.

Korkeasaari kuuluu Konnuksen saaristoon, jossa on hyvin rikas luonto ja eläimistö. Saaren pohjoisosa on luonnonsuojelulain perusteella suojeltua aluetta. Kunnioita ympäristöä.


Tukikohta- ja Saimaan alueen pursiseurojen yhteiskäyttösäännöt

  • Seuran hallitus on vahvistanut tukikohtiemme käyttösäännöt. Voimassaolevat säännöt voit lukea tästä, tulostuskelpoisen pdf-dokumentin saat ladattua tästä.
  • Saimaan pursiseurat ovat sopineet, että yhteistyöseurojen jäsenet ovat tervetulleita vierailemaan toistensa tukikohdissa lukuunottamatta muutamaa vain seuralaisten yksityiskäyttöön varattua kohdetta.
  • Jos yhteistyöseuran tukikohta on avaimenvaihdossa, tukikohtaan pääsee oman seuran tukikohta-avaimella. Vierailijat noudattavat tukikohdissa isäntäseuran omien sääntöjen lisäksi yhteis­käyttö­sääntöjä, jotka voit ladata pdf-muodossa tästä linkistä.

TERVETULLOO SAANOMAAN KORKEASUAREEN!